Cum sa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun

Cum sa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun

928fed6d7f05d781b8ab233a85253abb1.jpg

Carnatii de casa se prepara in ziua Ignatului si pot fi si afumati tot atunci. Daca nu iti plac carnatii din comert sau pur si simplu vrei sa te asiguri ca oferi preparate cat mai naturale celor dragi, te invit sa incerci aceasta reteta.

Ai nevoie de: 1 kilogram si jumatate de carne de porc (pulpa fara os), 350 de grame de carne grasa sau grasime de porc, fleica de vita, carne de oaie grasa, 140 de grame de usturoi pisat, 90 grame de sare, 20 de grame de piper macinat si 12 grame de cimbru macinat.

Carnea se trece prin masina de tocat, iar mirodeniile si ierburile aromatice se amesteca intre ele, apoi se pun peste carnea tocata.

Intestinele se curata de grasime, daca este cazul, apoi se spala folosind apa si otet pentru a scapa de mirosul neplacut. Urmatorul pas este sa intinzi intestinele si sa sufli prin ele. Aseaza apoi un capat al intestinului pe palnia masinii de tocat si carnea se pune in masina. Apoi, se umple carnatii cu aceasta compozitie.

Care este secretul celor mai buni carnati?

Secretul pentru a prepara cei mai buni carnati traditionali de Craciun este carnea de calitate. Pasta pentru carnati trebuie sa contina cam 25% grasime si restul carne macra, daca folosesti carne de porc. Daca folosesti carne de vita pentru a ii gati, procentul de grasime poate sa ajunga pana la 45%.

Add Your Comment

Newsletter

Sign up to receive email updates on new recipes.